Kaszka mleczno-jaglana pełnoziarnista BIO
Masa netto: 250 g
Wartość odżywcza w 100 g:
-wartość energetyczna 1846 kJ/439kcal
-tłuszcz 13,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,8 g
-węglowodany 63,9 g, w tym cukier* 21,3 g
-błonnik 2,0 g
-białko 13,7 g
-sól 0,40 g
-witamina A 586 µg
-witamina D 7,1 µg
-tiamina 1,00 mg
-wapń 474 mg
-sód 0,16 g
Wartość odżywcza w porcji kaszki z dodatkiem mleka**:
-wartość energetyczna 738 kJ/175 kcal
-tłuszcz 5,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g
-węglowodany 25,6 g, w tym cukier* 8,5 g
-błonnik 0,8 g
-białko 5,5 g
-sól 0,16 g
-witamina A 235 µg
-witamina D 2,8 µg
-tiamina 0,41 mg
-wapń 190 mg
-sód 0,06 g
* naturalny cukier w składzie
** jedna paczka kaszki wystarcza na 6 porcji lekkostrawnego posiłku
Składniki: pełnoziarnista mąka jaglana* (49%), odtłuszczone MLEKO w proszku* (21%),
oleje roślinne* (olej palmowy*, olej rzepakowy*, olej słonecznikowy*), maltodekstryna*,
słodka SERWATKA w proszku* 6%, SERWATKA w proszku* (częściowo pozbawiona soli mineralnych SERWATKA*) 6%,
węglan wapnia, witamina B1, witamina A, witamina D.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Produkt bezglutenowy
Bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry).
Dla niemowląt powyżej 4 miesiąca życia.
Sposób przygotowania: do 130 ml przegotowanej wody, ostudzonej do temperatury ok. 50°C,
wsypać 40 g kaszki (ok. 4-5 łyżek), dokładnie wymieszać, nie gotować.
Podawać w temperaturze ok. 37° C.