Kaszka mleczno-jaglana pełnoziarnista (25g) BIO
Masa netto: 25 g
Wartość odżywcza w 100 g:
-wartość energetyczna 1846 kJ/439 kcal
-tłuszcz 13,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,8 g
-węglowodany 63,9 g, w tym cukier 21,3 g
-błonnik 2,0 g
-białko 13,7 g
- sól 0,40 g
-witamina A 586 µg
-witamina D 7,1 µg
-tiamina 1,0 mg
-wapń 474 mg
-sód 0,16 g
Składniki: pełnoziarnista mąka jaglana* (49%), odtłuszczone MLEKO w proszku* (21%),
SERWATKA w proszku* (częściowo pozbawiona soli mineralnych) (12%),
oleje roślinne* (olej palmowy*, olej rzepakowy*, olej słonecznikowy*), maltodekstryna*,
węglan wapnia, witamina B1, witamina A, witamina D.
*rolnictwo ekologiczne
Produkt bezglutenowy.
Bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry).
Dla niemowląt powyżej 4 miesiąca życia.
Sposób przygotowania: 80 ml przegotowanej wody, ostudzonej do temperatury ok. 50°C
przelać do talerza, wsypać 25 g kaszki, dokładnie wymieszać, nie gotować.
Podawać w temperaturze ok. 37° C.