Wróć do: Produkty dla dzieci i niemowląt

Kaszka ryżowa pełnoziarnista (bezglutenowa) (po 4 miesiącu)

PDFDrukujE-mail
7640104951483
Cena sprzedaży z rabatem
Cena sprzedaży 10,02 zł
Opis

Masa netto: 225 g

 

Wartość odżywcza w 100 g:

-wartość energetyczna 1626 kJ/384 kcal

-tłuszcz 2,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g

-węglowodany 79,7 g, w tym cukier* 0,9 g -w tym skrobia 74,0 g

-błonnik 3,8 g

-białko 8,2 g

-sól 0,007 g

-witamina B1 1,4 mg

Wartość odżywcza w porcji kaszki z dodatkiem mleka**:

-wartość energetyczna 630 kJ/149 kcal

-tłuszcz 4,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g

-węglowodany 22,2 g, w tym cukier* 4,9 g-w tym skrobia 16,3 g

-błonnik 0,8 g

-białko 5,1 g

-sól 0,114 g

-witamina B1 0,34 mg

* naturalny cukier w składzie

** jedna paczka kaszki wystarcza na 10 porcji lekkostrawnego posiłku

Analiza podlega powszechnie przyjętym wahaniom wartości.

 

Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista*, witamina B1(zgodnie z prawem).

* rolnictwo ekologiczne



Produkt bezglutenowy.

Bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry).

Produkt z pełnego przemiału.

Dla niemowląt powyżej 4 m-ca życia.

 

MOŻLIWE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA POSIŁKU PO 4 MIESIĄCU ŻYCIA.

 

PRZYGOTOWANIE Z MLEKIEM.

KASZKA Z MLEKIEM:

100 ml wody i 100 ml mleka zagotować i ostudzić do temp ok. 50 °C.

Płyn przelać na talerz i rozmieszać z 22 g kaszki (ok. 5-6 łyżek).

Pozostawić do napęcznienia i ostudzić do temperatury spożywania (ok. 37°C) – gotowe.

POSIŁEK Z MLEKIEM MODYFIKOWANYM:

Przygotuj 170 ml mleka (zgodnie z instrukcją na opakowaniu),

ostudzić do temperatury 50°C, wsyp 4-5 łyżek kaszki (ok. 17 g).

Pozostawić do napęcznienia i ostudzić do temperatury spożywania (ok. 37°C) – gotowe.

 

PRZYGOTOWANIE BEZ MLEKA.

KASZKA BEZMLECZNA:

180 ml wody zagotować i ostudzić do temp ok. 50° C.

Dodać 22 g kaszki (5-6 łyżek), wymieszać do uzyskania wymaganej konsystencji.

Podawać w temperaturze ok. 37°C.

BEZMLECZNA KASZKA ZBOŻOWA Z OWOCAMI:

70 ml wody zagotować i pozostawić do ostudzenia do temperatury ok. 50° C,

umieścić w talerzu. 15 g kaszki (3-4 łyżek) połączyć z 75 g owoców i 1 łyżeczką BIO oleju dla dzieci.

Podawać w temperaturze ok. 37°C.